Tradičná ruský postup přípravy výtažku z rezavce:
1/ Přelijte 2.5 litru vařící vody přes dva šálky (500 ml) sušené houby. Přikryjte a nechejte stát v pokojové teplotě po dobu čtyř dnů.
2/ Přefiltrujte a vzniklou tekutinu uschovejte v lednici v přikryté nádobě. Tak čagu uskladníte.
3/ Zpracujte v mlýnku na maso nebo robotu na kašovitou hutnost.
4/ K mleté houbě přidejte 2 litry padesátistupňové vody a nechejte stát v pokojové teplotě 48 hodin.
5/ Směs sceďte přes cedník z jemné gázy a vymačkávejte, dokud houba není suchá. Houbu vyhoďte.
6/ Smíchejte tekutinu v kroku čtyři s tekutinou v kroku jedna. Dobře přikryjte a uskadněte v lednici.
Nyní byste měli mít přibližně tři litry přípravku z houby, který by měl vydržet čtyři dny. PO ČTYŘECH DNECH JE JIŽ NEÚČINNÁ. Pijte 3/4 šálku (200 ml) čtyřikrát denně před jídlem.