Příprava výtažku z rezavce – čagy

Tradičná ruský postup přípravy výtažku z rezavce:

1/ Přelijte 2.5 litru vařící vody přes dva šálky (500 ml) sušené houby. Přikryjte a nechejte stát v pokojové teplotě po dobu čtyř dnů.

2/ Přefiltrujte a vzniklou tekutinu uschovejte v lednici v přikryté nádobě. Tak čagu uskladníte.

3/ Zpracujte v mlýnku na maso nebo robotu na kašovitou hutnost.

4/ K mleté houbě přidejte 2 litry padesátistupňové vody a nechejte stát v pokojové teplotě 48 hodin.

5/ Směs sceďte přes cedník z jemné gázy a vymačkávejte, dokud houba není suchá. Houbu vyhoďte.

6/ Smíchejte tekutinu v kroku čtyři s tekutinou v kroku jedna. Dobře přikryjte a uskadněte v lednici.

Nyní byste měli mít přibližně tři litry přípravku z houby, který by měl vydržet čtyři dny. PO ČTYŘECH DNECH JE JIŽ NEÚČINNÁ. Pijte 3/4 šálku (200 ml) čtyřikrát denně před jídlem.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Back to Top
0
Would love your thoughts, please comment.x