Cukrovka dle ruského herbáře

Recept první

1 díl máty peprné

1 díl lněných semen

1 díl vlašských fazolí

1 díl borůvek (vařených a rozmačkaných)

Přidejte jednu polévkovou lžíci (15g) směsi do šálku (250 ml) vařící vody. Přikryjte a nechejte 3/4 hodiny luhovat. Sceďte. Pijte jeden šálek (250 ml) třikrát denně před jídlem.

Recept druhý

1 díl kořene omanu pravého

3 díly šípků

1 díl třezalky

3 díly borůvkových listů

1 díl přesličky rolní

Připravte podle předchozího receptu. Užívejte 1/2 šálku (125 ml) třikrát denně před jídlem.

Recept třetí

1 díl pampeliškových listů

1 díl borůvkových listů

1 díl vlašských fazolí

1 díl kopřivových listů§ (vařených a rozmačkaných)

1 díl dřišťálu

Připravte a užívejte podle receptu prvního.

Recept čtvrtý

1 díl vlašských fazolí

1 díl borůvkových listů (vařených a rozmačkaných)

1 díl lopuchového kořene

Přidejte polévkovou lžíci směsi (15 g) do dvou šálků (500 ml) studené vody. Přikryjte a nechejte 2 hodiny stát. Zahřejte k varu, potom ztlumte a vařte pět minut. Přelijte do termosky, zavřete a nechejte 4 hodiny luhovat. Pijte 1/2 (125 ml) pětkrát denně jak před jídly, tak mezi nimi.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Back to Top
0
Would love your thoughts, please comment.x