Profylaktický Protokol Zelenko Covid-19

Profylaxia je opatrenie prijaté na prevenciu alebo ochranu pred špecifikovanou chorobou. Grécky pôvod, od slova “phylax”, čo znamená” strážiť “a” sledovať.”
Pacienti s nízkym rizikom
Mladí zdraví ľudia nepotrebujú profylaxiu proti Covid 19. U mladých a zdravých ľudí táto infekcia spôsobuje mierne príznaky podobné chladu. Je výhodné, aby boli títo pacienti vystavení vírusu Covid-19, aby si vytvorili svoje protilátky a aby ich imunitný systém vírus vyčistil. To uľahčí rozvoj imunity stáda a pomôže zabrániť budúcim pandémiám Covid-19. Ak si však títo pacienti želajú profylaxiu proti Covid-19, mali by prijať protokol uvedený nižšie.
Pacienti s miernym rizikom
Pacienti z tejto kategórie sú zdraví, ale majú vysokú potenciálnu expozíciu vírusovej záťaže. Do tejto skupiny patria zdravotnícky personál, opatrovatelia vysokorizikových pacientov, ľudia, ktorí používajú verejnú dopravu, prví respondenti a ďalší nevyhnutný personál, ktorí sú rozhodujúci pre pokračujúce fungovanie spoločnosti. Títo pacienti by mali byť vyzvaní, aby sa profylaxovali proti Covid-19 v súlade s protokolom uvedeným nižšie.
Vysoko rizikoví pacienti
Pacienti sa považujú za vysoko rizikových, ak sú starší ako 45 rokov alebo ak sú mladší ako 45 rokov, ale majú komorbidity, to znamená, že majú iné zdravotné ťažkosti, ktoré ich ohrozujú. Títo pacienti majú medzi 5 až 10% úmrtnosťou, ak sú infikovaní vírusom Covid-19. Títo pacienti by mali byť dôrazne povzbudzovaní, aby sa profylaxovali proti Covid-19 v súlade s protokolom uvedeným nižšie.
Protokol pre pacientov s nízkym a stredným rizikom:
Elementárny zinok 25mg 1 krát denne vitamín D3 5000iu 1 krát denne vitamín C 1000mg 1 krát denne Quercetin 500mg 1 krát denne, kým nebude k dispozícii bezpečná a účinná vakcína, ak nie je k dispozícii kvercetín, potom použite epigalokatechín-galát (EGCG) 400mg 1 krát denne
Protokol pre vysoko rizikových pacientov:
Elementárny zinok 25 mg jedenkrát denne vitamín D3 5000iu 1 krát denne Hydroxychlorochín (HCQ) 200 mg 1 krát denne počas 5 dní, potom 1 krát týždenne, kým nebude k dispozícii bezpečná a účinná vakcína, ak HCQ nie je k dispozícii, potom použite protokol pre pacientov s nízkym a stredným rizikom.

zdroj – https://vladimirzelenkomd.com/

Kvercetin

Kvercetin je jedním z nejsilnějších a nejrozšířenějších biologicky aktivních flavonoidů, které se nacházejí v ovoci a zelenině. Chemickou strukturou patří mezi flavonoly a má široké spektrum účinků, kterými pomáhá působit proti nemocem.

Výskyt
Podobně, jako je tomu u většiny flavonoidů, jsou jeho nejbohatším zdrojem barevné a zelené rostlinné části. Vysoké koncentrace se nacházejí v běžně přijímaných potravinách  jako cibule (300 mg/kg čerstvé váhy), jablka (21-72 mg/kg), kapusta (100mg/kg), červené víno (4-16mg/l) a zelený a černý čaj (10-25 mg/l) a také např. v borůvkách a jiných bobulovinách, v třešních, v bylinách (např. kopřiva, libeček, kapary), v brokolici či tykvi. Tepelnou úpravou nebo zmrazením se neničí.

Nutriční význam
Vzhledem k příznivým účinkům bývá kvercetin součástí doplňků stravy nebo speciálních funkčních nápojů, i když obvykle nepatří k nedostatkovým látkám ve výživě. Podobně jako v případě jiných přírodních látek je účinek kvercetinu z potravin výraznější než při jeho příjmu v čisté formě.

Preventivní a léčivé účinky jsou založeny především na tom, že kvercetin působí jako silný antioxidant (pohlcuje volné kyslíkové radikály a pomáhá bránit  peroxidaci lipidů), tzn. působí proti zánětům, proti růstu některých rakovinných buněk, proti kardiovaskulárním onemocněním, proti bakteriím a virům. Působí proti trombóze a pomáhá bránit vzniku krevní sraženiny, brání poškození cév volnými kyslíkovými radikály a okysličeným cholesterolem LDL a pomáhá udržovat cévy čisté a průchodné. Významný je účinek kvercetinu na tlumení alergických reakcí včetně astmatu nebo po bodnutí hmyzem (protože potlačuje uvolnění histaminu z buněk).

Některé studie naznačují, že může být prospěšný i při hubnutí, že potlačuje vstřebávání sacharidů. (sk)

zdroj – https://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/92407.aspx

Zdroje quercetinu   

 Quercetin je přírodní flavonoid, který má preventivní účinky proti různým onemocněním.

“V našich podmínkách je jeho nejlepším zdrojem cibule, ale také červené a modré bobulovité ovoce jako jsou borůvky, brusinky, třešně, rybíz, rakytník, jeřabiny anebo hrozny.”V menší míře ho obsahují jablka a v rámci zeleniny i pórek, chřest, brokolice, kapusta, listový salát apod.  

V Itálii patří mezi významné zdroje navíc červené víno a v Japonsku zase lístky čaje. Z bohatých, ale ve stravě již méně častých zdrojů lze uvést kapary, čerstvý libeček, rukolu a chilli.

zdroj –https://www.orlinfo.cz/inpage/quercetin-z-cibule-proti-zanetum-a-virozam/

Může se hodit

http://www.zenazdravotne.cz/2021/08/04/sars-cov2-spike-protein-ace2-mozna-reseni/

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Back to Top
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x